martes, 5 de enero de 2016

ZURITABELTZA

Osagaiak

Bildotsaren erraiak, hankak eta odola
6 arrautza
Tipula eta perrexila
 Tomatea, xarpota, piper mina eta gatza

Bildots hesteak  garbitu eta bi partetan utzi
 Hankak zuritu
Odola gatzatu eta hiru partetan utzi

Bildots hankak egosi ondoren heste parte bat hanka bakoitzean biribildu
Heste parte bat zartaian frijitu eta tipula eta perrexilarekin tortilla bat egin
Odol gatzatu parte bat eta perrexilarekin zartaian tortilla bat egin

Buztinezko kazuela batean tipula, bildots gibela eta muinak egosi ondoren, hankak hesteekin biribilduak, hesteekin egindako tortilla zatitua, odol gatzatuekin egindako tortilla zatitua, eta odol gatzatu parte bat hau ere zatitan erantsi. Aldez aurretik egositako tomatea gehitu.
Xarpota, piper mina eta gatza nahi bezala.
  

Plater xumea bezain xarmanta, artzainak bildotsa garbian saldu, eta emazteak erraiak profitatzen zituen.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario